تولید فیلم سینمایی در قم نیازمند عزم ملی است/ حضور مشهود نسل جدید فیلمسازان در جشنواره فجر

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم ، سید مهدی میرغیاثی امروز در حاشیه برگزاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر در قم در گفت‌وگو با خبرنگاران، با قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این جشنواره از جمله اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، اظهار داشت: برگزاری این جشنواره در استان‌ها، فرصتی مغتنم است تا هنرمندان و علاقه‌مندان بتوانند در استان خودشان، همزمان با تهران آثار جشنواره را ببینند.

وی با اشاره به حضور نسل جدید در بخش‌های مختلف سینمای ایران، بیان کرد: در جشنواره فجر شاهد حضور فیلمسازان جوان با نخستین و یا دومین آثارشان در این جشنواره هستیم و کارگردانانی که همیشه در جشنواره بودند، حضورشان کمرنگ شده و در واقع این تغییر نسل مشهود است.

این فیلمساز قمی اضافه کرد: در حال حاضر جشنواره فجر فرصت خوبی برای فیلمسازان و هنرمندان جوان است تا در این جشنواره خودشان را نشان دهند.

وی با اشاره به فرصت‌های جدیدی که برای نمایش و عرضه فیلم‌ها از جمله شبکه خانگی ایجاد شده است، گفت: مشاهده می‌کنیم که بخشی از فیلمسازان و هنرمندان در تلویزیون، برخی در شبکه‌های خانگی و بعضی نیز در سینما حضوری فعال دارند.

بازیگر فیلم سینمایی «اخت الرضا» تصریح کرد: به طور کلی امسال سطح فیلم‌های به نمایش درآمده در جشنواره فجر قابل قبول است.

وی در خصوص انتظار هنرمندان از نهادهای استانی برای ساخت فیلم بلند سینمایی در قم، گفت: واقعیت این است که برای ورود به سینمای حرفه‌ای باید وارد تهران شد و تا زمانی که بستری در شهرستان برای کار حرفه‌ای وجود نداشته باشد، نمی‌شود از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای دیگر انتظار خاصی داشت. این فیلمساز قمی خاطرنشان کرد: برای کشف استعدادها در شهرستان‌ها و تولید فیلم، نیازمند بسترسازی و یک عزم ملی هستیم تا به این استعدادها میدان داده شود و بتوانند وارد عرصه فیلمسازی حرفه‌ای بشوند.

حضور امیدبخش سینماگران قمی در جشنواره فیلم فجر/ سینمای ایران در حال پوست‌اندازی است

همچنین سید امیر طباطبایی در حاشیه برگزاری چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر در قم در گفت‌وگو با خبرنگاران، بیان کرد: نمایش فیلم‌های جشنواره فجر برای مردم و هنرمندان در سراسر کشور موجب برابری و عدالت در حوزه فرهنگ شده که اتفاق خوبی است.

وی ادامه داد: خوشبختانه در استان قم نیز مخاطبان هر سال، شور و شوق بیشتری نسبت به سال گذشته برای دیدن فیلم‌ها دارند و این یک اتفاق ویژه است.

این فیلمساز قمی با بیان اینکه در سال‌های اخیر شاهد یک پوست‌اندازی در سینمای ایران بودیم، گفت: پرداختن به موضوعات جدید، جوان‌گرایی فیلمسازان و فرصت دادن به فیلمسازان شهرستانی و یا فارغ‌التحصیلانی که سال‌های سال در پشت دیوار بلند سینمای ایران منتظر ساخت فیلم بودند، موجب شده که فضای جدید و برایند مثبتی در سینمای ایران شکل بگیرد.

طباطبایی اضافه کرد: امسال هنگامی که فیلم‌ها و شناسنامه آن‌ها را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که نه تنها کارگردانان جوان بلکه در سایر بخش‌های فنی و هنری سینما همچون فیلمبرداری، تدوین و جلوه‌های ویژه شاهد حضور افرادی هستیم که نخستین کار سینمایی خود را انجام داده و درخشان هم بوده‌اند و این یک اتفاق بسیار خوب برای سینمای کشور است.

وی تصریح کرد: امسال هم تنوع ژانر فیلم‌های جشنواره فجر بسیار بالاست، پس از سال‌ها فیلم تاریخی و وقایع‌نگاری اتفاق‌های مهمی مثل زلزله عظیم شهر بم (استان کرمان) دست‌مایه تولید یک فیلم شده است.

این مدرس سینما در قم اضافه کرد: فیلم‌هایی که در اصطلاح به آنان «پرتره» می‌توانیم بگوییم، در سال جاری تعدادشان خیلی زیاد است که به موضوع‌های مختلفی همانند دفاع مقدس و قهرمانان ملی می‌پردازند که این مسئله جای بسیار خوشبختی برای سینمای ایران دارد.

طباطبایی به دغدغه حضور سینماگران قمی در جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و گفت: خدا را شاکر هستیم که از سال‌های گذشته شاهد حضور سینماگران قمی در پروژه‌های سینمایی هستیم و امسال در روز افتتاحیه جشنواره، آقای علی فراهانی از مستندسازان قمی، سیمرغ بلورین بهترین مستند را دریافت کرد که متأسفانه رسانه‌ها به این اتفاق و دریافت این جایزه مهم نپرداختند.

وی ادامه داد: یکی از فیلم‌های مهم این دوره جشنواره فجر، فیلم سینمایی «پرویز خان» به کارگردانی علی ثقفی از هنرمندان و فیلمسازان بومی استان قم تولید شده و او با انگیزه بالا این فیلم را روانه جشنواره کرده است.

این فیلمساز قمی بیان کرد: اتفاق بهتر این که شاهد حضور تعداد قابل‌ توجهی بازیگران زن و مرد سینمای استان قم در فیلم‌های حرفه‌ای هستیم که هیچ سالی به اندازه امسال این تعداد حضور بازیگر در جشنواره فجر نداشتیم که از آن جمله می‌توان به حضور علی فرحناک در فیلم «پرویزخان»، مرتضی امینی تبار در فیلم «آبی روشن» و محمد مهدی رسولی در فیلم سینمایی «مجنون» اشاره کرد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین تعدادی از سینماگران قمی به عنوان عوامل فنی فیلم‌ها فعالیت داشتند که امیدواریم این روند تداوم داشته باشد و سال آینده شاهد حضور فیلمسازان بومی قم با موضوع‌های بومی باشیم.

انتهای پیام/452