– اخبار استانها –
سرهنگ محمد پورشمس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با تشریح تمهیدات صورت گرفته در ایام نوروز در استان مرکزی و با اشاره به برخورد قانونی با متخلفان گفت: در برخورد با متخلفان و حادثه آفرینان در محورهای مواصلاتی طبق قانون جرایمی در نظر گرفته شده است؛ به این ترتیب که در صورت انجام 2 تخلف حادثه ساز خودرو تا 72 ساعت توقیف خواهد شد.
وی افزود: البته طی هماهنگی با دستگاه قضا به دنبال افزایش این مدتزمان خواهیم بود، به گونهای که اگر لازم شد و تخلف حاد بود، خودرو تا پایان طرح در توقیف باشد تا راننده بیاحتیاط و خطاکار به خود و دیگران آسیبی نزند.
پورشمس بیان کرد: در قانون برای تخلفات رانندگی به تناسب تخلفات حادثه ساز امتیاز منفی در نظر گرفته شده، به طوری که سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز، عبور از چراغ قرمز و سایر تخلفات مانند نقص فنی و امثالهم تخلفاتی هستند که برای آن ها امتیاز منفی در نظر گرفته شده است.
رئیس پلیس راه استان مرکزی گفت: مسئله تشدید مجازات ها به بحث بازدارندگی قانون برمیگردد و کمک می کند از بروز حوادث خطرناک جلوگیری شود، زیرا برخی از هموطنان که در ایام پیک سفر درگیر حادثه می شوند، عزیزانی هستند که واقعا خودشان رعایت میکنند، مثلاً در یک مسیر، خودرو را در محل پارکینگ تعریف شده متوقف کردند تا چند دقیقهای استراحت کنند یا درحال رانندگی با سرعت مطمئنه هستند، اما خودروی دیگری نیز میآید و ضمن تخلف با خودروی اول برخورد میکند که در نتیجه آن حادثه ای رقم می خورد.
وی ادامه داد: من پیشنهاد دارم که قانون گذاران برای ایام نوروز و پیک سفرهای تابستانه مخصوصا در جاده ها یک سری جرایم سنگین بازدارنده دیگری هم در نظر بگیرند. مثلا اگر خودرو دچار حادثه شد و راننده مقصر بود، درصد هزینه بیمهگر کمتر باشد یا آن درصد را به خزانه واریز کند و سهم خود بیمه شده در تامین خسارت بیشتر باشد، یا همان بحث توقیفهای اشاره شده بسیار میتواند اثربخش باشد.
محور اراک به قم کشش بار ترافیکی سنگین را ندارد
رئیس پلیس راه استان مرکزی با اشاره به آخرین وضعیت محورهای حادثه خیر و پرتصادف استان مرکزی گفت: از جمله راه های برون شهری پرحادثه استان مرکزی که می توان به آن اشاره کرد و جزو حادثهخیزترین محورهای استان است که به طور میانگین در تمام ایام سال شاهد حوادثی در آن هستیم، محور مواصلاتی اراک به قم است که 60 کیلومتر طول دارد؛ این محور جزو یکی از محورهای بزرگراهی است و با وجود دو باند رفت و برگشت واقعا دیگر کشش این همه بار ترافیکی را ندارد.
وی بیان کرد: از جمله علل حوادث در این محور برخی تقاطعهای هم سطح در آن است که باعث خطرآفرینی محور شده و نیز یکی دیگر از دلایل خطرآفرینی این محور این است که تا حدود 30 کیلومتری این محور به سمت اراک، عابرین پیاده زیادی از شهرها و روستاهای مجاور همچون کارچان، مالک آباد و … در آن تردد میکنند.
پورشمس عنوان کرد: یکی دیگر از محورهای نگرانکننده ما محور توره به بروجرد است که خوشبختانه با پیگیری هایی که مسئولین استانی داشتند، تعریض و پرونده مشکلات آن بسته و به محور بزرگراهی تبدیل شد. البته متاسفانه در سال گذشته 27 _ 28 نفر جان باخته در این محور داشتیم، امسال نیز حدود 40 نفر در این محور بر اثر تصادف جان خود را از دست دادند، با این حال بسیار خوشبین هستیم که حداقل کاهش تصادفات را در این محور داشته باشیم.
محورهای مواصلاتی ساوه از محورهای خطرآفرین
رئیس پلیس راه استان مرکزی با اشاره به تصادفات شدید و پرشمار در جاده های ساوه در طی ماه های اخیر و حادثه خیز بودن محورهای این شهرستان گفت: محور ساوه به تهران از دیگر محورهای پر خطر استان ماست و تصادفات زیادی در آن رخ میدهد که به حوادث جرحی و فوتی منجر میشود.
پورشمس اضافه کرد: همچنین از دیگر محورهایی که حادثه ساز بوده و شاهد حوادث و تلفات جاده ای زیادی در آن هستیم محور ساوه به همدان است که جزو یکی از محورهای پر خطر با آمار تصادف بالاست که می طلبد اقدامی عاجل درخصوص این محور مواصلاتی انجام شود.
وی ادامه داد: محور سلفچگان هم جزو محورهای پر خطر استان است که نیاز است یک باند به آن اضافه شود که خبر دارم مصوب شده و امیدواریم خیلی سریع در دستور کار قرار گیرد، زیرا می تواند بسیاری از مشکلات ما را در زمینه حوادث جاده ای کم کند.
انتهای پیام/711/